Walnut Blasting Zwolle

Walnut Blasting


Walnut Blasting, een veelvoorkomende methode van het reinigen van de inlaat bij benzine motoren. Moderne benzine- en dieselmotoren worden voorzien van directe brandstofinspuiting waardoor de inlaat erg vervuild kan raken. Dit kunt u merken aan een verminderd motorvermogen, motorstoringen, slecht stationair draaien etc. Wij hebben een speciaal stappenplan voor het reinigen van de inlaat.

Walnut Blasting Zwolle Motorkap
Walnut Blasting Zwolle

Stappenplan Walnut Blasting


Stap 1: diagnose vaststellen

Met de juiste apparatuur lezen wij eerst alle foutcodes uit die de auto genereert. Op basis van deze informatie bekijken we de mate van vervuiling.

Stap 2: demonteren van de onderdelen

Om beter zicht te krijgen op de kleppen, worden de nodige onderdelen gedemonteerd. Alle open leidingen en gevoelige onderdelen worden nauwkeurig afgeplakt om te voorkomen dat hier vuil, granulaat deeltjes of stof in kan komen.

Stap 3: stralen met walnootgranulaat

Met onze speciale apparatuur stralen wij elk inlaatkanaal met walnootgranulaat. Hiermee wordt alle koolaanslag verwijderd zonder dat de inlaatkanalen en kleppen aan worden getast. Na het stralen met de walnootgranulaat worden de onderdelen weer teruggeplaatst.

Stap 4: testen

Als alle onderdelen weer terug zijn geplaatst, gaan we een eindproefrit maken. De auto wordt nogmaals uitgelezen op foutcodes en we checken of de motor totaal lekvrij is.

Stap 5: vermogensmeting

Wat is het vermogen van de auto na de Walnut Blasting? Wij testen het vermogen van de auto voor en na het Walnut Blasten.

Maak een afspraak bij Auto van Harten in Zwolle voor het uitvoeren van de walnut blasting, bel of mail ons en we plannen graag een afspraak met u in.